Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Ons team


Edwin Roodenburg

Edwin Roodenburg is tennisleraar en heeft jarenlange ervaring met het organiseren en geven van sportlessen in diverse favela’s in Rio. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.


Edna Silveira

Edna Silveira werkt al ruim 20 jaar met getraumatiseerde kinderen in een weeshuis. Ze heeft rechten en sociale hulpverlening gestudeerd. Ze weet de weg in de Braziliaanse bureaucratie en fungeert als brug tussen de Braziliaanse en de Europese cultuur.


Rosimar Alves

Rosimar Alves is pedagoge. Zij heeft jarenlange ervaring met het lesgeven aan kinderen die in moeilijke situaties moeten leven. Zij heeft daarvoor een methode die speciaal is gericht op kinderen die in een gewelddadige omgeving opgroeien.


Tatiana Emiliao Elídio

Tatiana Emiliao Elídio is een maatschappelijk werkster met meer dan 9 jaar ervaring. Daarnaast geeft ze samen met de docenten les aan de kinderen.


Joyce Joice heeft de pedagogische academie gedaan en heeft pedagogie gestudeerd. Zij heeft jarenlange ervaring in sociale pedagogie, kleuter- en lagere school onderwijs

Wagner Fidelis

Wagner Fidelis, de tennis en beachtennisleraar.


Elise Roodenburg

Elise Roodenburg, vrijwilligster administratie, communicatie en PR.


Vinícius Serralvo de Araújo

Vinícius Serralvo de Araújo is voetbaltrainer. Bij Estrela verzorgt hij de meidenvoetbaltraining.


Sonja

Sonja is onze kokkin bij Estrela.

Ons instituut

Estrela da favela is op gericht door de Nederlander Edwin Roodenburg en de Braziliaanse Edna Silveira.
 Edwin heeft als tennisleraar verschillende tennisschooltjes opgezet in de gevaarlijkste favela’s van Rio, Edna heeft meer dan 20 jaar werkervaring in een weeshuis.
Toen bleek dat tennissen met kinderen zonder enige basiskennis zinloos is als ze geen onderwijs krijgen, werd de koers gewijzigd. Zo werd begonnen met Estrela da Favela, een onderwijs- en sportproject.
 Er werd een schooltje gehuurd in de pas gepacificeerde favela Mangueira, gelegen tussen het Maracanã stadion en de beroemde sambaschool.
 Er wordt daar alles onderwezen wat de kinderen van 4 tot 14 jaar nodig hebben om voor een vervolgopleiding in aanmerking te komen. Op hun eigen school leren ze vrijwel niets en van huis uit is ook geen hulp te verwachten.
 Met vier vaste juffen en een wisselend aantal vrijwilligsters wordt er veel werk verzet.
 Een tennisleraar geeft de kinderen een middag per week les in een park en een voetbalcoach traint de meiden. Sinds 2016 verzorgt een kokkin gezonde en voedzame maaltijden.
Met dit geweldige gemotiveerde team, aangevuld met vrijwilligers uit de hele wereld maken wij een groot verschil in het leven van bijna 100 kinderen.

I