Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Nieuwsbrief #3 Dank voor de donaties

Inmiddels gaat de corona lockdown in Rio zijn dertiende week in. Vanaf de eerste week delen we voedselpakketten -en inmiddels ook mondkapjes- uit aan meer dan 100 leerlingen van onze school Estrela da Favela en hun gezinnen. De pakketten bevatten basis etenswaren zoals rijst, bonen, groenten, fruit, kip, vis, eieren en zaken voor de persoonlijke hygiëne.  

De blije gezichten van de kinderen en de opluchting bij hun moeders zijn elke keer werkelijk fantastisch om te zien. Ik wil dan ook graag iedereen die ons hiermee heeft geholpen nogmaals enorm bedanken voor zijn donatie. 

 THUISBLIJVEN BLIJFT NOODZAAK
De situatie in Brazilië blijft uiterst zorgwekkend. Maandag j.l. is de lockdown opgeheven, hoewel de sterfte nog steeds toeneemt. De straten zijn weer overvol en in het openbaar vervoer staat men als haringen in een ton. Wij adviseren de ouders dan ook om zo veel mogelijk thuis te blijven en geen onnodige risico's te nemen. Zolang als nodig is zullen wij proberen ‘onze’ leerlingen en hun gezinnen te blijven ondersteunen. 

LESSEN GAAN ZOVEEL MOGELIJK DOOR
Sinds het begin van de crisis gaan de lessen -op afstand- zoveel mogelijk door. De meeste op papier omdat er in de huizen nauwelijks wifi-verbinding is. 

HET GAAT GOED, MAAR HET MOET NOG BETER!
Er is inmiddels door heel veel mensen gedoneerd en we zijn goed op weg, maar de nood zal ook de komende weken nog hoog blijven. Voor wie er nog niet toe is gekomen is om een bijdrage te leveren: 
Kijk op  www.estreladafavela.com/steun  en steun ons met een (gedeelte van een) voedselpakket (voldoende voor 2 weken ‘overleven' voor een gezin). 

JA, ik help en doneer – een gedeelte van – een voedselpakket!

HELP ESTRELA DA FAVELA AAN MEER VRIENDEN
Om de komende jaren dit mooie werk te blijven doen, zou het fijn zijn als we er in slagen onze school nog meer bekendheid te geven. Welke van jouw vrienden en kennissen vinden ons project interessant? Je zou ons enorm helpen als je deze nieuwbrief naar een aantal van hen doorstuurt via onderstaande link.

Link om nieuwsbrief te delen met vrienden

Dank voor jullie bijdrage en betrokkenheid en een fijne zomer toegewenst!

Abraços, Edwin Roodenburg
Oprichter van Estrela da Favela 
06 – 524 311 48

Estrela da Favela