Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Team

Edwin Roodenburg
Directeur
Edwin Roodenburg heeft ontwikkelingsgeografie gestudeerd en is ook tennisleraar. Hij heeft jarenlange ervaring met het organiseren en geven van sportlessen in diverse favela’s in Rio. Edwin heeft de leiding bij Estrela da Favela en is verantwoordelijk voor de fondsenwerving.
Edna Silveira
Coördinatrice / Juf
Edna heeft ruim twintig jaar gewerkt met getraumatiseerde kinderen in een weeshuis. Ze heeft sociale hulpverlening en rechten gestudeerd. Ze weet de weg in de Braziliaanse bureaucratie en fungeert als brug tussen de Braziliaanse en de Europese cultuur.
Tatiana Emilião Elídio
Maatschappelijk werkster/ Juf
Tatiana Emiliao Elídio is een maatschappelijk werkster met meer dan vijftien jaar ervaring. Bij Estrela da Favela geeft ze samen met de docenten les aan de kinderen uit de bovenbouw.
Joice Cardoso
Pedagoge
Joice heeft de pedagogische academie gedaan en heeft pedagogie gestudeerd. Zij heeft jarenlange ervaring in sociale pedagogie, kleuter- en basisschoolonderwijs. Zij geeft les aan de kinderen van 4 tot 8 jaar.
Maiara Gonçalves
Pedagoge
Maiara is pedagoge. Ze is ervaren in het alfabetiseren van grote klassen op plekken met moeilijke omstandigheden. Samen met Joice werkt ze met een gedifferentieerde en speelse methode met de onderbouwgroep. Ook organiseert ze middagen om kinderen aan te moedigen om te lezen.
Renata Souza Mendes
Wiskundelerares
Renata geeft wiskunde en scheikunde. Als de kinderen in de bovenbouw komen is een gespecialiseerde wiskundedocent nodig omdat de kinderen moeilijkheden ondervinden omdat op hun scholen de vakdocent vaak afwezig is. Renata heeft een groep geformeerd van kinderen die ze voorbereidt op de middelbare school.
Sonia
Kokkin
Sonia is de oma van één van onze leerlingen. Dagelijks verzorgt zij verrukkelijke en gezonde maaltijden voor alle kinderen en juffen, zodat de leerlingen tenminste één voedzame maaltijd per dag krijgen en nieuwe voedingsmiddelen leren kennen.
Vinícius Araújo
Voetbaltrainer
Bij Estrela da Favela verzorgt Vinicius de voetbaltrainingen op dinsdag en donderdag op het door Van Oord gesponsorde voetbalveld dat voor de deur van het project ligt. Hij heeft de Braziliaanse ALO afgerond. Hij besteedt ook veel aandacht aan omgangsvormen en sportief gedrag.
Elise Roodenburg
Communicatie en content medewerker
Elise is opgeleid als documentairemaakster en antropologe, ze woont de helft van de tijd in Rio de Janeiro en de andere helft van de tijd in Amsterdam. Elise regelt alles omtrent communicatie, PR en beeldmateriaal.
Julio César de Paula
Fondsenwerver Brazilië
Julio heeft veel ervaring met sociaal zwakke kinderen en jeugdcriminelen en is behalve professor ook directeur van verschillende scholen geweest. Voor Estrela da Favela geeft hij wiskundelessen. Zijn hoofdtaak is het werven van fondsen in Brazilië. om op termijn minder afhankelijk te zijn van donaties uit Nederland.