Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Team

Edwin Roodenburg
Directeur
Edwin Roodenburg heeft ontwikkelingsgeografie gestudeerd en is ook tennisleraar. Hij heeft jarenlange ervaring met het organiseren en geven van sportlessen in diverse favela’s in Rio. Edwin heeft de leiding bij Estrela da Favela en is verantwoordelijk voor de fondsenwerving.
Edna Silveira
Coördinatrice / Juf
Edna heeft ruim twintig jaar gewerkt met getraumatiseerde kinderen in een weeshuis. Ze heeft sociale hulpverlening en rechten gestudeerd. Ze weet de weg in de Braziliaanse bureaucratie en fungeert als brug tussen de Braziliaanse en de Europese cultuur.
Tatiana Emilião Elídio
Maatschappelijk werkster / Juf
Tatiana Emiliao Elídio is een maatschappelijk werkster met meer dan vijftien jaar ervaring. Bij Estrela da Favela geeft ze les aan de kinderen uit de bovenbouw.
Joice Cardoso
Pedagoge
Joice heeft heeft pedagogie gestudeerd en heeft jarenlange ervaring in sociale pedagogie, kleuter- en basisschoolonderwijs. Joice geeft les aan de kleine kinderen van vier tot acht jaar, waarbij ze speelse en creative technieken gebruikt.
Renata Souza Mendes
Wiskundelerares
Renata geeft wiskunde en scheikunde. Als de kinderen in de bovenbouw komen is een gespecialiseerde wiskundedocent nodig omdat op de vakdocent op hun eigen school vaak afwezig is. Renata bereidt kinderen voor op hoger onderwijs en toelatingstesten.
Sonia
Kokkin
Sonia is de oma van één van onze leerlingen. Dagelijks verzorgt zij verrukkelijke en gezonde maaltijden voor alle kinderen en juffen, zodat de leerlingen tenminste één voedzame maaltijd per dag krijgen en nieuwe voedingsmiddelen leren kennen.
Vinícius Araújo
Voetbaltrainer
Vinicius verzorgt de voetbaltrainingen op dinsdag en donderdag op het door Van Oord gesponsorde voetbalveld voor de deur van het project. Hij heeft de Braziliaanse ALO afgerond. Hij besteedt tijdens zijn lessen veel aandacht aan omgangsvormen en sportief gedrag.
Elise Roodenburg
Communicatie en content medewerker
Elise is opgeleid als documentairemaakster en antropologe, ze woont de helft van de tijd in Rio de Janeiro en de andere helft van de tijd in Amsterdam. Elise regelt alles omtrent communicatie, PR en beeldmateriaal.
Estrela da Favela