Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Vrijwilligers

Wij zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers die ons in Rio kunnen ondersteunen met het geven van sport en/of taal- en rekenlessen. Heb je interesse, lees dan hier de eisen aan vrijwilligers en stagiaires van Estrela da Favela.

Eisen aan vrijwilligers:

Een goede basiskennis van het Portugees is een vereiste voor wie bij Estrela da Favela een stage wil lopen of vrijwilligerswerk wil doen. In de favela spreekt helemaal niemand iets anders dan Portugees. Met Engels of Spaans kun je er niet communiceren.

Een tweede en minstens zo belangrijke eis is een VOG, een Verklaring Omtrent Gedrag. We zijn bijzonder scherp op (seksueel) ongewenst gedrag en zullen niet schromen indien noodzakelijk de autoriteiten in te schakelen.

Estrela da Favela kan helaas geen vergoedingen geven voor reis- en verblijfskosten.

Drugs aan- of verkopen en drugsgebruik in de wijk worden niet getolereerd, evenmin als intieme relaties met bewoners van Mangueira.

Zorg dat er een reis- en aansprakelijkheidsverzekering is afgesloten.

We zoeken ook mensen die zich in Nederland willen inzetten voor promotie en fondsenwerving.

Over de hele wereld organiseren mensen evenementen om geld op te halen voor Estrela da Favela, van New York -via Rio – tot Rotterdam. Wil jij ook graag een evenement organiseren? Neem dat contact op via de mail.

Je kan ook acties op touw zetten voor Estrela da Favela. Zo fietste Mark Koelen bijvoorbeeld van Olympia in Griekenland en daarna via Los Angeles naar Rio de Janeiro,  is er een sloepentocht georganiseerd in Amsterdam en zijn er marathons gelopen en zelfs honderd kilometer geroeid. Met al deze activiteiten is geld opgehaald voor Estrela da Favela.

Estrela da Favela