Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Start nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, 1 week voordat de openbare scholen in Rio de Janeiro weer van start zullen gaan.

We hebben weer 110 kinderen in de klas en een wachtlijst van ruim 60 kinderen, die we allemaal graag een plek zouden gunnen, maar waarvoor we door de kleine behuizing geen ruimte hebben.

Jeroen Hensel heeft voor het tweede opvolgende jaar weer twee superleuke percussielessen gegeven bij Estrela. Alle kinderen kregen een kazoo, waarmee allerlei Braziliaanse ritmes werden geblazen. Jeroen bespeelde zelf de cavaquinho. Er waren alleen maar blije kindergezichten te zien in Mangueira .

Ons voetbalveld heeft vlak voor de verkiezingen, ongevraagd en zonder overleg, van een lokale politicus een dak gekregen. Weliswaar van lekke tweedehands platen, maar de zon wordt in ieder geval tegengehouden. Bij regen komt het veld helaas onder water te staan.

Helaas is het dak van de week ingestort na een hevige storm. Het veld is nu onbruikbaar totdat de gemeente de repartiewerkzaamheden heeft voltooid. En niemand weet wanneer ze daar überhaupt aan gaan beginnen.

Er is dit jaar een nieuwe lerares Portugees aangenomen. Wij heten Neyri van harte welkom bij Estrela da Favela.

Juan is als beste aangenomen bij de MTS, die op 300 meter afstand ligt, maar waar geen enkel kind van Mangueia op zit, vanwege het beroerde basisschool onderwijs in de favela.

Dankzij Estrela da Favela is het Juan nu gelukt.

Wis-, natuur- en scheikundejuf Renata gaat komend jaar nog een aantal talenten klaarstomen voor een plek op deze school.

Op 8 mei wordt het jaarlijkse Estrela da Favela voetbaltoernooi georganiseerd. Trainer Vinícius zal er weer een feestelijke dag van maken in samenwerking met de staff van Estrela.

Maria Eduarda is geslaagd voor een examen en gaat in maart een leerwerkproject beginnen bij een bank

Estrela da Favela