Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Vijf originele manieren om geld in te zamelen

De afgelopen jaren hebben we een enorm netwerk aan vrienden en supporters opgebouwd. Daar zijn we heel blij mee en dankbaar voor. Niet zelden zijn we verrast en vereerd door spontane acties van particulieren, scholen en bedrijven. Toch is er meer hulp nodig om voort te blijven bestaan. Support kan in allerlei vormen. Klein of groot. Alleen of samen. In je vrije tijd of met je bedrijf. Hieronder noemen we 5 originele ideeën ter inspiratie.

Verjaardagsgeld
Ben je jarig? Het is dé kans om iets goeds te doen voor een ander. In plaats van materialistisch cadeaus vergaren, kan je een bijdrage voor Estrela da Favela vragen. Degene die je voorgingen, verzamelden het geld in envelopjes of ze lieten het rechtstreeks op onze rekening storten. Dan heb jij niet alleen een feestje, maar de kinderen van Estrela da Favela ook.

(Bedrijfs)teambuilding
Wat is er mooier dan samen voor een goed doel te strijden? Bedrijven die je voorgingen organiseerden brainstormmiddagen onder collega’s om Estrela da Favela financieel duurzaam te maken. Het blijft niet bij ideeën, ze worden ook in de praktijk uitgevoerd. Zo bedacht iemand bijvoorbeeld een tikkie-systeem om rechtstreeks te doneren.

Origineel event
We kennen de klassieke benefietgala’s allemaal wel. Niks mis mee, maar misschien is iets anders ook weleens leuk? In het verleden organiseerden de Rotary een sloepentocht door de Amsterdamse grachten: iedereen met een bootje kon zich samen met vrienden aansluiten. Het was een bijzondere dag die werd afgesloten met een diner en feest. Een ander voorbeeld is de Estrela da Favela pubquiz, die tot een opkomst van 135 man leidde. Jong en oud streden om de prijs met tot slot een groot Braziliaans feest.

Een caipirinhabar op je feest
Organiseer je een feest? Hou je een concert? Dan hebben we een succesrecept: de caipirinhabar. Het vergt een kleine organisatie van een goede shaker ( daar kunnen we bij helpen), wat inkoop (let vooral op het ijs dat niet mag smelten) en een betalingssysteem. Maar het is een absolute win-win situatie. De feestgangers blij met een overheerlijke cocktail terwijl het geld binnenstroomt. Veel events gingen je al voor, zoals de concerten van zangeres Fleurine.

Fiets de wereld over
Mensen rennen marathons, roeien zich een slag in de rondte of organiseren tennisclinics. We kunnen niet anders zeggen dan petje af! Het zijn grote en kleine bijdragen die Estrela geweldig helpen. Bovendien vinden we het geweldig als mensen zich voor ons inzetten en op die manier aan naamsverspreiding doen. Mark Koelen pakte het wel heel groots aan. Hij fietste van Amsterdam via Los Angels naar Rio de Janeiro voor Estrela da Favela.

Heb jij ook zo’n (te) gek idee? Laat het ons weten! Heb je tips? Daar staan we altijd voor open.

Als jouw idee er niet bij zit en je geen inspiratie hebt kun je ook altijd een groot of klein vast bedrag per maand of per jaar overmaken via de site. Dat zal ook enorm helpen.

Estrela da Favela