Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

ART A LA CARTE

ZONDAG 5 APRIL
13.00-17.00 
RESTAURANT LE HOLLANDAIS
AMSTELDIJK 41
AMSTERDAM

Een unieke cultureel culinaire lunch waarvan de baten ten goede komen aan de stichting Estrela da Favela, een onderwijsproject in de favela’s van Rio de Janeiro. Tijdens de lunch wordt het werk van de architect Bruno Taut belicht.

LUNCH
Voor €80,00 per persoon serveren we een licht alcoholisch aperitief met amuses en een 4 gangen menu gevolgd door koffie met friandises.

AANMELDEN
Wie zich voor deze bijzondere lunch wil inschrijven kan een mail sturen naar edwinroodenburg@hotmail.com.  Zodra de betaling is ontvangen op NL17ABNA0522610064 t.n.v. Stichting Vrienden van Estrela da Favela wordt uw deelname bevestigd.

ORGANISATIE
Edwin Roodenburg is de oprichter van het schoolproject in Rio de Janeiro. Topchefs Adriaan van Raab van Canstein (eigenaar Le Hollandais) en Gerrit Jan Bos (voorheen restaurant VandeMark) bereiden met hun team de gerechten. André Merlijn zal de door zijn wijnhandel La Branche aangeboden wijnen schenken en toelichten. Kunsthistorica Saskia Baatenburg vertelt ondertussen over Bruno Taut, over wie een expositie is te zien in het “Museum Het Schip” in Amsterdam.

BRUNO TAUT
Architect Bruno Taut behoorde tot de belangrijkste vertegenwoordigers van het Duitse expressionisme. Bekend is hij van onder meer het ‘glaspaviljoen’ op de Werkbund-tentoonstelling in Keulen (1914). Als groot bewonderaar van de Nederlandse stromingen De Stijl en de Amsterdamse School – met name architect Michel de Klerk – kreeg hij in Nederland navolging. In de kleurrijke Regenboogbuurt in Almere een hommage gebracht aan deze creatieve architect. Het zeer interessante, maar onbekende Museum Het Schip van de Amsterdamse School organiseert dit voorjaar de tentoonstelling ‘Bruno Taut: De fantasie voorbij’.

WAAR
In het Amsterdamse restaurant Le Hollandais,
Amsteldijk 41, chef Adriaan van Raab van Canstein. De tramhalte van lijn 3, Ceintuurbaan/van Woustraat is op loopafstand. Er is een parkeergarage in de Tolstraat 186, Parkbee Pestana, waar reserveren mogelijk en aan te raden is.

Estrela da Favela