Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Nieuwtjes uit 2016

Estrela da Favela is bezig met het zoeken naar een nieuw gebouw. Om ons groeiende aantal leerlingen beter en veelzijdiger te kunnen helpen hebben we meer ruimte nodig. Het is een grote uitdaging een geschikte ruimte te vinden in een favela waar alle gebouwtjes klein zijn en dicht op elkaar gestapeld zijn.

De Olympische Spelen waren een fantastische periode. We hebben veel belangrijke gasten mogen ontvangen, zoals onze minister president Mark Rut
te, Humberto Tan en familie, de familie Ouborg van Princess Traveller, die ons een keuken met kokkin hebben geschonken, radio, tv en de schrijvende pers en vele andere bekende en minder bekende geïnteresseerden die Estrela een warm hard (zijn gaan) toedragen. We hebben ook veel wedstrijden met onze leerlingen mogen bezoeken.

E en Volkswagen combi gekregen dankzij de inspanningen van de leerlingen van de Haagse Hoge School die o.l.v. hun docenten Edwin Muntjewerff en Ron van Raaijen geld hadden opgehaald voor dit doel.

In 2016 hebben we twee benefiet diners en –feesten georganiseerd, met heerlijk Braziliaans eten, caipirinha’s, een veiling en vrolijke Braziliaanse muziek. Jong en oud werd door de aanstekelijke muziek tot dansen bewogen. In de herfst van 2017 zal dit geweldige evenement worden herhaald!

Een grote fan van Estrela da Favela, Mark Koelen is op 5 november 2015 op de fiets vanuit Amsterdam naar Rio vertrokken. Na 27.000 km met veel tegenwind is hij in juni in Rio aangekomen en heeft Estrela een mooi sponsorbedrag overhandigd.

Estrela da Favela