Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

SERIE Achter de schermen: Joice

Maak in onze serie 'achter de schermen bij Estrela da Favela' kennis met de altijd rustige en positieve Joice, die al vijf jaar bij ons werkt als pedagoge en (kleuter)juf. 

Wie is Joice?

Ik zou mezelf omschrijven als kalm, begripvol en ik doe altijd mijn best. Ik wil ook altijd het beste voor iedereen. Ik ben geboren in de stad Paracambi en opgegroeid in Japeri. Sinds ik getrouwd ben, woon ik in Nova Iguaçu.

Ik ben getrouwd met mijn man Fernando, met wie ik twee prachtige kinderen heb, Náilla van 10 en Hector van 7 jaar. Mijn grootste droom is om mijn eigen huis te bouwen.

Werk
Ik ben pedagoge en ik ben juf bij Instituto Estrela da Favela. Met werk richt zich op waarden, burgerschap, persoonlijke verzorging en gezondheid, en geven bijles om de resultaten op school te versterken. Ter verrijking van onze activiteiten gebruiken we spelletjes, verhalen vertellen, video's en dialoog.

Waarom ik bij Estrela da Favela werk? Ik wil graag bijdragen aan het verhaal van veel kinderen.Ik wil door hen herinnerd worden als ze opgroeien, als de tante die hen heeft geholpen om een belangrijk persoon te zijn.

Momenten
Een van de mooiste momenten in Estrela da Favela was de inwijding van onze keuken. Vanaf dat moment zijn er lunches en snacks voor de kinderen. Dat is voor veel kinderen erg belangrijk.

Ik hoop voor altijd de gezichtjes te herinneren van ieder kind van Estrela da favela dat bij ons is geweest.

Toekomst
Over vijf jaar hoop ik dat Estrela da Favela nog beter zal zijn dan vandaag. Ik ben ervan overtuigd dat we een grotere ruimte zullen krijgen waar we meer activiteiten zullen hebben. We zullen nog beter werk leveren.