Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Nieuwsbrief #4 Tot 1 september telt je donatie voor twee!

Door: Edwin Roodenburg

Ik hoop dat je de afgelopen weken hebt kunnen genieten van de vakantieperiode en de zomerse dagen in Nederland. 

Wij zijn in de tussentijd doorgegaan met het verstrekken van voedselpakketten, omdat de situatie Brazilië – met ruim 100.000 corona doden – nog altijd dramatisch is. Ook Estrela da Favela is niet gespaard gebleven: drie leraressen en de kokkin kregen Corona, maar maken het gelukkig weer goed. Toch is het gevaar nog lang niet geweken. Dagelijks komen er 50.000 nieuwe besmettingen bij in Brazilië. 

De voedsel- en hygiënepakketten, die wij met jullie hulp al een aantal maanden kunnen uitdelen, zijn voor veel gezinnen een redding. Mede daardoor hebben al onze leerlingen en 95% van de ouders, Covid-19 overleefd. Wij zijn enorm dankbaar voor de vele bijdragen die deze noodrantsoenen al zo lang mogelijk maken. 

HOE VERDER
Nu de pandemie voortduurt en er geen zicht is op het veilig heropenen van onze schooldeuren, dringt zich een tweede probleem op. Door een gebrek aan laptops, tablets en wifi-aansluitingen kunnen we de kinderen niet online lesgeven. We lossen dat nu op met een wekelijkse uitwisseling van lessen en huiswerk op papier. Gedegen uitleg is daarbij maar beperkt mogelijk, dus zoeken we naar andere mogelijkheden. Een verbinding waarop de leraressen de leerstof online kunnen uitleggen zou een grote stap voorwaarts zijn. 

Ik vind het moeilijk om weer bij je aan te kloppen voor hulp, maar hoge nood breekt wet. Wie een of meerdere ongebruikte of afgedankte laptops of tablets thuis of op het werk heeft, zou ons daarmee een enorm plezier doen. Wij zorgen dan dat ze snel naar Rio de Janeiro komen.

JA, ik doneer graag een oude laptop(s) of tablet(s)

WILDE GANZEN VERDUBBELT ELKE DONATIE
Gelukkig is er ook mooi nieuws voor wie toch liever een bijdrage doet aan de broodnodige voedselpakketten: alle financiële bijdragen zullen tot 1 september worden verdubbeld door stichting Wilde Ganzen! We zijn uiteraard heel blij met iedere vorm van financiële ondersteuning. Bijdragen kan op www.estreladafavela.com/steun   

JA, ik help en doneer !

Voedselpakket Estrela da FavelaNatuurlijk hoop ik jullie in de nabije toekomst weer eens persoonlijk te zien bij onze benefietavonden of kunstlunches, waarbij we ons weer op de toekomst gaan richten: het voortbestaan van onze goed functionerende school, die kinderen uit het geweld en de armoede haalt.   

Abraços,

Edwin

Oprichter van Estrela da Favela
06 – 524 311 48

Estrela da Favela