Onderwijs en sport voor kansarme kinderen van 4 tot 14 jaar

Nieuwtjes uit 2015

Nieuwtjes uit 2015

  • Estrela da Favela groeit als kool en moet dringend op zoek naar een groter schoolgebouw en het geld dat nodig is om dit gebouw aan te schaffen of te huren.
  • In de maand juni is er voor Estrela een tennisclinic georganiseerd op de tennisclub Festina in Amsterdam. Remy Groenendaal, Kelly de Beer, Roland Laurense, Victor Jongepier en Bas Bouwer hebben de clinic verzorgd. En alsof dat nog niet genoeg was heeft Nick van der Meer ook nog een demonstratiewedstrijd gespeeld met Remy, een spetterende show! Daarna was er een gezamenlijke heerlijke feijoada maaltijd en veel caipirinhas dankzij Elisete. Een prima dag die voor herhaling vatbaar is, met een mooie opbrengst.
  • Een paar weken later was er weer een tennisclinic voor de SNS Bank, wederom georganiseerd door Remy en Kelly. Dit was weer een hele gezellige avond met een mooie opbrengst voor Estrela
  • Op 10/10/2015 hebben we in Amsterdam een benefiet diner en –feest georganiseerd, met heerlijk Braziliaans eten, een veiling en de band Bebadosamba die jong en oud tot dansen bewoog. Het was een groot succes dat in de herfst van 2016 herhaald gaat worden.
  • Een grote fan van Estrela da Favela, Mark Koelen is op 5 november op de fiets vanuit Amsterdam naar Rio vertrokken. Hij gaat via Londen en LA verder over land naar Rio, waar hij voor het begin van de Olympische Spelen hoopt aan te komen. Het doel is geld bij elkaar te fietsen voor Estrela da Favela. Je kunt zijn avonturen volgen op cyclingforstars.com en hem daar ook uitdagen.
  • Op zondag 1 november heeft de Nederlandse Olympische wegrennersploeg een benefiettocht gereden voor Estrela da Favela. Met 30 amateurs hebben zij de Olympische route verkend, met tussenstops bij het Christusbeeld en enkele van de mooie uitzichtpunten die Rio rijk is.
  • Studenten van de Hoge School Den Haag hebben zich ten doel gesteld als studieopdracht sponsoren te vinden voor een busje waarmee de Kinderen van Estrela naar andere wijken vervoerd kunnen worden om wedstrijden te spelen of culturele evenementen te bezoeken.
Estrela da Favela